Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Laatste hommage aan Mathieu Dirven, naam concertreeks verandert

SINT-OEDENRODE - Sinds veertien jaar organiseren het Roois Kultuur Kontakt en het Cultureel Platform concerten met de naam van de overleden Mathieu Dirven. Met een groots concert op zondag 19 mei in Mariëndael, nemen muziekliefhebbers afscheid van deze concertnaam terwijl werkgroep RKK een nieuwe naam presenteert.

Mathieu Dirven was een gedreven muziekdocent die het belangrijk vond dat jonge mensen podiumervaring opdoen. Zijn doelstelling was om met name kinderen te laten zien hoe leuk het is om alleen of in een groep muziek te maken.

Helaas, twee dagen voor de eerste uitvoering overleed Mathieu Dirven. De organisatie besloot om Dirvens naam te koppelen aan de concerten. Hoewel Dirvens formule van ‘Jong geleerd, is oud gedaan!’ blijft bestaan, besprak het RKK met Dirvens echtgenote Klaartje een mogelijke naamsverandering. Mevrouw Dirven was het volmondig met ze eens: vanuit haar nieuwe woonplaats werd het een belasting om telkens de concerten bij te wonen.

Zondag geeft het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut een familieconcert. Onder de 75 jonge muzikanten, drie orkesten met een professioneel ensemble, zijn ook schoondochter Katja Dirven-Didychenko en kleinzoon Alexander. Alexander opent het concert en na de pauze treedt Young Talent Orchestra op met een hommage aan Mathieu Dirven.

Het concert begint om 11.30 uur. Reserveren via mail.