Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Heerbeeck College in Best die meedoen aan het programma Jong Ondernemen. © Jean Pierre Reijnen

Leerlingen Heerbeeck ondernemen voor goed doel

BEST - Succesvol ondernemen is leuk, maar als de winst naar een goed doel gaat, is het nog leuker. Leerlingen van het Heerbeeck College in Best weten daar alles van.

Sinds acht jaar organiseert het Heerbeeck het Jong Ondernemen- programma voor leerlingen van de school. Elk team start zijn eigen bedrijf met het doel zoveel mogelijk winst te maken. De opbrengst gaat naar een goed doel.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.