Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van Andel Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Maarten van Andel uit Best: 'Windmolens en zonnepanelen gaan ons klimaat niet redden’

BEST - Hoe de klimaatdoelen van Parijs ooit gehaald moeten worden, bespreken 200 landen momenteel op de klimaattop in Katowice. Bestenaar Maarten van Andel concludeerde het al in zijn nieuwe boek, De Groene Illusie: de huidige maatregelen zijn volstrekt onvoldoende.

In 2015 werden in Parijs mooie doelstellingen afgesproken over hoe de wereld de klimaatverandering zou tegengaan. In Katowice is nu de vraag aan de orde hoe dat moet gaan gebeuren. De klimaattop is extra onder druk komen staan door nieuwe onderzoeken waaruit blijkt dat sinds Parijs wereldwijd de uitstoot van C02 door fossiele brandstoffen alleen maar is gestegen. Ook Nederland loopt ver achter bij de doelstellingen, bleek woensdag uit een onderzoek van drie gerenommeerde bureaus.  

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.