Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Makelaar Sol en timmerfabriek De Brug Ondernemer van het Jaar 2018 in Son


SON - Sol Makelaardij en Timmerfabriek De Brug zijn zaterdag in Son verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2018.

Het thema van de ondernemersverkiezing in Son en Breugel, georganiseerd door de Lionsclub, was dit jaar 'Veerkracht tonen'. De winnaars, Sol Makelaardij in de categorie Son en Breugel en Timmerfabriek De Brug in de categorie Ekkersrijt, hebben tegenslagen gekend en zijn daar sterker uit gekomen, was het oordeel van de jury. 

De bekendmaking vond plaats tijdens het ondernemersgala in de feesttent van carnavalsvereniging de Krutjesrapers op het Kerkplein in Son. De aanmoedigingsprijs voor veelbelovende starter, gekozen door de Rabobank, ging naar Leonie van den Tillaart Uitvaartverzorging.

Voor de uitverkiezing van Ondernemer van het Jaar 2018 waren genomineerd Koen Sol van Sol Makelaardij, Erik van den Berg van Fiets Sport van den Berg en Duncan Weijers van Bloemsierkunst de Groenstylist. In de categorie Ekkersrijt waren de genomineerden Joop, Henri en Rianne Kastelijn van Timmerfabriek de Brug, Martijn Seerden en Peter Jacobs van Jase Packaging en Alexander Aelberts van PresTop.

De opbrengst van de gala-avond, ruim 13.000 euro, werd verdeeld onder vijf goede doelen. De Gezamenlijke Kerken kregen voor hun kerstpakkettenactie 2500 euro, Bridge the Gap ontving voor hulp aan kinderen met schisis 3045 euro, het Stakenburgfonds sleepte 5000 euro in de wacht, Kika Kinderkampen kreeg 1500 euro en de Kindervakantiespelweken Son en Breugel 500 euro.