Volledig scherm
Het toenmalige kantoor van Easy Life in Helmond © Archieffoto Ton van de Meulenhof

Man uit Son en Breugel verdacht in witwaszaak John Wolbers

SON EN BREUGEL - Een 61-jarige man uit Son en Breugel is verdachte in het onderzoek naar voormalig Heezenaar John Wolbers wegens witwassen. De verdachte is in januari aangehouden. Hij zat kort vast en is snel weer vrijgelaten. De arrestatie is niet eerder bekendgemaakt maar wordt desgevraagd bevestigd door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). 

Over de rol van de 61-jarige man doet het OM geen nadere mededelingen. Nauw betrokkenen houden rekening met nog meer arrestaties. ,,Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog. Op de resultaten kunnen we niet vooruit lopen’’, zegt de woordvoerder. 

Voormalig Heezenaar John Wolbers werd in oktober aangehouden voor faillissementsfraude. Hij werd in 2008 failliet verklaard na zijn arrestatie voor miljoenenzwendel bij het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life waardoor vijfhonderd beleggers werden gedupeerd.

Wolbers bekende dat hij riant geld verdiende ondanks zijn persoonlijke en zakelijke faillissement. Onder andere door de verhuur van exclusieve sportauto’s en met advieswerk genereerde hij inkomsten. 

Toen de curator en de recherche toegang kregen tot zijn computers kregen zij het vermoeden dat Wolbers zich ook schuldig heeft gemaakt aan witwassen. Het geld dat hij verdiende is vermoedelijk van dubieuze en mogelijk zelfs criminele herkomst.