Volledig scherm
Marcel Fränzel. © Pix4Profs / Johan Wouters

Marcel Fränzel is de nieuwe (tijdelijke) burgemeester van Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Marcel Fränzel is per direct aangesteld als waarnemend burgemeester van Sint Anthonis. Hij is de opvolger van Marleen Sijbers, die vorige week bekendmaakte op te stappen. De provincie Noord-Brabant heeft de aanstelling van Fränzel (D66) vrijdagmiddag bekendgemaakt. 

Er was voor Sijbers en Sint Anthonis inderdaad ‘geen draagvlak meer om samen verder te gaan’, laat commissaris Wim van de Donk weten.

Fränzel moet zorgen voor goede, werkbare bestuurlijke verhoudingen in de gemeente. Die speciale opdracht krijgt hij mede naar aanleiding van een verzoek van het CDA in Sint Anthonis. Die partij wilde een onderzoek naar de bestuurscultuur naar aanleiding van de stevige speech van Marleen Sijbers vorige week.

Fränzel was van 2002 tot 2013 burgemeester van Woensdrecht. Ook was hij extern voorzitter fusie Aalburg, Werkendam en Woudrichem en waarnemend burgemeester in Veghel, dat opging in de nieuwe gemeente Meierijstad. Ook van Meierijstad was Marcel Fränzel waarnemend burgemeester. Daarna volgden Oosterhout en tot december 2019 de gemeente Altena.