Mimi de Cock heeft op haar verjaardagsfeest in Odendael plezier met achterkleinkind Jip
Volledig scherm
PREMIUM
Mimi de Cock heeft op haar verjaardagsfeest in Odendael plezier met achterkleinkind Jip © FotoMeulenhof

Mimi de Cock uit Rooi is al een eeuw nergens bang voor

SINT-OEDENRODE - Een eeuw geleden, in 1919, was Charles Ruijs de Beerenbrouck premier van Nederland, werd het koninkrijk Joegoslavië internationaal erkend en vond de eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek plaats. En Mimi de Cock werd geboren, op 7 november in Rotterdam. Zij vierde donderdag haar honderdste verjaardag.

Zoals bij meer mensen die mogen ervaren hoe het is om een leeftijd met drie cijfers te hebben, laat het geheugen van mevrouw De Cock haar weleens in de steek. Maar over vroeger praat ze heel graag: ,,Ik heb een heel spannend, avontuurlijk leven gehad.” 

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.