Cees van Nimwegen bedacht een systeem om energie op te slaan in basalt. Bij de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode heeft hij nu een testopstelling staan. Op dit moment is hij daar bezig met de aanleg van 150 zonnepanelen. (op foto Cees (op trap) en eigenaar de Gasthoeve die meehelpt).
Volledig scherm
PREMIUM
Cees van Nimwegen bedacht een systeem om energie op te slaan in basalt. Bij de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode heeft hij nu een testopstelling staan. Op dit moment is hij daar bezig met de aanleg van 150 zonnepanelen. (op foto Cees (op trap) en eigenaar de Gasthoeve die meehelpt). © Jean Pierre Reijnen

Misschien wel een steengoed idee: energieopslag in basalt

BEST/SINT-OEDENRODE - Een prangende vraag van deze tijd: hoe slaan we duur-zaam opgewekte energie op? In gloeiendhete stenen, antwoordt uitvinder Cees van Nimwegen uit Best. Zijn proef-opstelling staat nu in Sint-Oedenrode.

 1. Sportscholen in actie tegen coronasluiting; in Eindhoven is buitengroep een blijvertje
  PREMIUM
  VIDEO

  Sportscho­len in actie tegen coronaslui­ting; in Eindhoven is buiten­groep een blijvertje

  EINDHOVEN - Niet alleen de horeca en de winkels, ook de sportscholen staan te popelen om weer open te gaan. Zaterdag voeren ze actie door, netjes volgens de regels, groepen van tien sporters te ontvangen. Buiten, op individuele basis, dus zonder ‘les’. ,,Wij roepen niet dat we open móeten, maar we willen wel van ons laten horen", zegt sportschoolhouder Tom Essink in Eindhoven.
 1. Verkiezingsbord Geldrop hangt vol met Geert Wilders: 'Grappig en dom tegelijk'
  Play

  Verkie­zings­bord Geldrop hangt vol met Geert Wilders: 'Grappig en dom tegelijk'

 2. Lammetjeszesling geboren in Tuil: 'Dit maak je misschien nooit meer mee'
  Play

  Lammetjes­zes­ling geboren in Tuil: 'Dit maak je misschien nooit meer mee'