Module assemblage bij Neways Advanced Applications in Son. Alle werkmaatschappijen van de elektronicaproducent zijn nog operationeel.
Volledig scherm
Module assemblage bij Neways Advanced Applications in Son. Alle werkmaatschappijen van de elektronicaproducent zijn nog operationeel. © Neways

Neways uit Son produceert door en kijkt naar overheidssteun

SON - Neways kan ondanks de coronacrisis blijven produceren. Alle  werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en China zijn op dit moment nog operationeel, zo meldt de Sonse elektronicaproducent maandag. Ook ‘kunnen klanten nog steeds goed worden bediend’. 

Voor het tweede kwartaal verwacht Neways een grotere impact op de bedrijfsvoering door vertragingen in de aanvoer van componenten en de tijdelijke sluiting van productielocaties van klanten, met name in de automotive sector. Ook heeft het concern te maken met het sluiten van de grenzen in een aantal landen waar toeleveranciers zijn gevestigd.

Tijdelijke arbeidstijdverkorting

Neways verwacht gebruik te maken van overheidsfondsen en subsidies voor tijdelijke arbeidstijdverkorting. Voor welke werkmaatschappijen en in welke mate verwacht het over een aantal weken bekend te kunnen maken.

Zoals veel beursgenoteerde bedrijven heeft Neways besloten om ‘uit voorzorg’ het voorstel voor het betalen van dividend aan aandeelhouders in te trekken. 

Andere maatregelen om de continuïteit van de bedrijfsvoering zo goed mogelijk te waarborgen zijn het beperken van operationele uitgaven en het 'maximaal reduceren van het investeringsprogramma'.