Volledig scherm
PREMIUM
Volgens sommige inwoners van Breugel zou speeltuin De Molenwiek plaats moeten maken voor een schoolgebouw. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Niemand wil een school voor zijn deur in Breugel

SON EN BREUGEL - Niemand in Breugel wil een nieuwe school voor zijn deur, maar wat Breugelnaren vooral doet briesen is de besluiteloosheid van de gemeente.

De Hoekse en Kabeljauwse twisten zijn er niets bij. Bewoners van de Doormanlaan willen de nieuwe school voor De Krommen Hoek en De Regenboog op de locatie waar nu speeltuin De Molenwiek staat of op de huidige locatie van De Regenboog. Maar bewoners van de Van Gentlaan willen die speeltuin voor hun deur juist behouden. Wat hen betreft zijn de huidige twee schoollocaties allebei geschikt voor een nieuwe school.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.