Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw Dijkstraten in Best. © Ronald Otter

Nieuwbouwhuizen in Best gemiddeld meeste gebreken

BEST - Het aantal gebreken in nieuwbouwhuizen blijft onverminderd hoog, maar de gemeente Best spant de kroon. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis(VEH) uit cijfers over 2018.

Wie een nieuwbouwhuis heeft gekocht, doet er goed aan om goed op te letten bij de oplevering van hun woning. Want het aantal gebreken dat wordt geconstateerd blijft met 21 gemiddeld onverminderd hoog. Zeker in Best is het slim om nog een inspecterend rondje door je opgeleverde huis te lopen: met 34 gebreken gemiddeld staat het bovenaan de lijst. Ook in Waalre en Helmond hadden nieuwbouwhuizen bovengemiddeld veel gebreken. Bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis(VEH) baseren zich op registraties uit 2018.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.