Volledig scherm
De opening van de populierenweide in Best © Dave Hendriks - Foto Muelenhof

Nieuwe populierenweide in De Vleut geopend

BEST -  De nieuwe populierenweide in de Vleut in Best, is zaterdag feestelijk geopend. Vanuit een samenwerking tussen IVN, de Brabantse Populierenvereniging en campus WesterWind is deze nieuwe weide ontstaan. Het is een onderdeel van de ontwikkelingen die het gebied de Vleut op dit moment doormaakt.

Burgemeester Hans Ubachs was aanwezig bij de opening en liep samen met een grote groep geïnteresseerden mee met een wandeling door de nieuwe weide. Hij onthulde kort na zijn speech het gedenkbankje rondom de viering van 200 jaar Best en het nieuwe informatiebord van de weide.

De opening was drukbezocht, mede te danken aan het schitterende weer, maar ook de organisatie rondom het feest. Vanaf 13.00 uur waren er diverse activiteiten en spelen voor de kinderen, een initiatief van de jeugdraad van Best. Ondertussen konden de ouders genieten van een kop verse koffie of thee met een plak cake in de zon. Veel van de spellen uiteraard gemaakt van het hout van de populieren die onlangs gekapt zijn langs de A2.

,,In het kader van 200 jaar Best is deze populierenboomweide een aanwinst voor de hele gemeenschap. Naast de aanleg van het speeleiland, worden binnenkort landschapselementen zoals een uitkijkpost en moerasbrug gebouwd van populierenhout en gezaagd uit de bomen die in onze gemeente zijn geoogst. Een best bijzondere ontwikkeling, waar we met zijn allen trots op mogen zijn”,  aldus Ubachs.

Daarnaast is de opening van de weide ook een signaal dat de circulaire economie in gemeente Best steeds belangrijker wordt. De populier en al wat hier van gemaakt gaat worden staat hiervoor symbool. Burgemeester Ubachs en de partijen die gewerkt hebben om de weide te realiseren, hopen dat Bestenaren, maar zeker ook andere geïnteresseerden volop van het nieuwe gebied mogen genieten.