Volledig scherm
PREMIUM
Benny Verhagen: ,,Een lendestuk van 7,5 kilo kan zo op de barbecue of in de oven.“ © Fotopersburo van de Meulenhof BV/René Manders

Nijnselse slager gaat alleen voor ‘puur’ Brabants

NIJNSEL - Waardering en bewustwording wekken bij de consument voor producten van Nederlandse veehouders en telers. Dat wil Benny Verhagen bereiken met zijn Nijnselse winkel Puur Brabant.

Wat opvalt zijn de enorme stukken rund- en varkensvlees in de koelruimte. Een lendestuk van 7,5 kilo kan zo in de oven of de slager snijdt er op verzoek behapbare porties van. Uiteraard ligt er ook het gangbare slagersassortiment: vers of diepgevroren. Met dit verschil: ,,Onze producten zijn glutenvrij, vrij van smaakversterker E621 en we voegen geen kleurcorrecties toe. Dat zie je aan de kleur van het gehakt”, wijst Benny Verhagen.