Volledig scherm
NK Veldloop voor Ambtenaren in de Stiphoutse bossen bij Helmond in 2014. © Rene Manders

NK Veldloop voor Ambtenaren op Aquabest

BEST - Het parcours van de 32 editie van de NK Veldloop voor ambtenaren vindt rondom het water en door de bossen van Aquabest plaats. Dat heeft de gemeente Best bekendgemaakt. 

Het Nederlands kampioenschap Veldlopen voor ambtenaren is een jaarlijks evenement waarbij ambtenaren uit heel Nederland meedoen aan hardloopwedstrijden over 6, 9 en 12 km. Het is ook mogelijk om een wandelroute te lopen. Elk jaar verzorgt een andere gemeente in Nederland het evenement. De gemeente Best neemt het stokje over van de gemeente Breda. Om 10.15 uur start de warming-up voor de eerste hardloopafstand en om 16.30 uur is de prijsuitreiking van het gemeenteklassement. De wandelroute van ongeveer 9 km loopt door de bossen tussen Best en Son. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.