Volledig scherm
Ernstig ongeluk op Eindhovenseweg Zuid in Best. © Bert Jansen

OM buigt zich over dodelijk ongeluk Best: onderzoek klaar, vriend van verongelukte Yassine (18) verdacht

BEST - Het politie-onderzoek naar het dodelijke verkeersongeluk op de Eindhovenseweg-Zuid in Best, waarbij de 18-jarige Yassine Doudou eind februari om het leven kwam, is afgerond. De 18-jarige automobilist die het ongeluk veroorzaakte, blijft verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met de dood tot gevolg. Het Openbaar Ministerie gaat nu bepalen wat er met de verdachte moet gebeuren.

Of de 18-jarige bestuurder die avond te hard of te roekeloos reed, is nog niet duidelijk. De politie heeft die informatie wel, maar wil vooruitlopend op een eventuele behandeling van deze zaak niet vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek.

Officier van justitie

In de afgelopen maanden is de verdachte, tevens een vriend van het slachtoffer, uitgebreid verhoord. Duidelijk is dat hij ten tijde van het ongeval niet onder invloed was van alcohol. Hij was verder gewoon in het bezit van een geldig rijbewijs.

Het politiedossier wordt op dit moment samengesteld en wordt na afronding aan het Openbaar Ministerie verzonden. Dat kan volgens een woordvoerder nog enige tijd duren. Als het dossier eenmaal binnen is, bepaalt de officier van justitie uiteindelijk of de jongen strafrechtelijk vervolgd moet worden.

Wat gebeurde er?

De 18-jarige Yassine Doudou zat in de Peugeot als passagier naast de eveneens 18-jarige bestuurder. De wagen belandde in de berm, slipte, sloeg over de kop en kwam tot stilstand tegen een lichtmast.

Mogelijk raakte de bestuurder bij een inhaalactie de macht over het stuur kwijt, maar dat moet nog blijken uit politieonderzoek. Het overlijden van Yassine Doudou sloeg in de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven in als een bom.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.