Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

OM eist ruim vijftig miljoen euro terug in zaak tegen online gokimperium van Stijn F. (41) uit Best

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie wil ruim vijftig miljoen euro terug van betrokkenen bij de zaak rond de gokmiljonairs. Onder leiding van drie mannen is jarenlang  geld witgewassen met online goksites. Het OM eist ongeveer 53.185.000 euro op in een ontnemingszaak die dinsdag meteen werd uitgesteld.

 1. Verdachte oprichter gokimperium uit Best claimt miljoenenschade

  Verdachte oprichter gokimperi­um uit Best claimt miljoenen­scha­de

  EINDHOVEN - De verdachte oprichter van het Eindhovense online gokbedrijf Bubble Group heeft de Staat aansprakelijk gesteld voor de schade die hij heeft geleden door zijn arrestatie in 2013. Van het gokimperium van Stijn Flapper (38) is door de slepende strafzaak tegen hem niks meer over. Zijn schade komt volgens een eerste schatting uit op zeker 75 miljoen euro, zei zijn advocaat Jules van Wijk maandagochtend naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad.
 2. Gokmiljonairs uit Eindhoven en Geldrop dachten dat zij er wel mee wegkwamen
  PREMIUM

  Gokmiljo­nairs uit Eindhoven en Geldrop dachten dat zij er wel mee wegkwamen

  DEN BOSCH - Het was in Nederland illegaal maar het werd gedoogd. En straffen werden er al helemaal niet uitgedeeld, hooguit een boete. Zeggen de verdachten. Dus was er wat Eindhovenaar Stijn F. (40) en Geldroppenaar Michel G. (37) betreft geen vuiltje aan de lucht voor hun uitdijende keten van online casino's. ,,We waagden geen gok, het mócht", klonk het maandag verbeten uit de mond van Stijn F. in de rechtbank in Den Bosch.