De schade van de grote bosbrand in Best waarbij de politie en brandweer waxinelichtjes vonden, blijkt mee te vallen. De brandweer moest wel meerdere keren terugkomen voor het nablussen.
Volledig scherm
PREMIUM
De schade van de grote bosbrand in Best waarbij de politie en brandweer waxinelichtjes vonden, blijkt mee te vallen. De brandweer moest wel meerdere keren terugkomen voor het nablussen. © Dave Hendriks/Fotopersburo Bert Jansen

Onzeker wie bosbrand in Best veroorzaakte: scouts uit Lierop niet vervolgd

LIEROP/BEST - Het is niet met zekerheid vast te stellen of de waxinelichtjes van de scoutinggroep uit Lierop de bosbrand in Best veroorzaakten. En al helemaal niet wie precies dat lichtje op het bospad legde waarmee het fout ging. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat daarom niemand vervolgen voor de brand. De schade blijkt erg mee te vallen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?