Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto.

Paradropping Son afgelast vanwege slecht weer

SON EN BREUGEL - In Sonniuswijk in Son konden maandag geen parachutisten springen. Vanwege het weer werd de paradropping na eerder uitstel uiteindelijk afgelast.

Honderden mensen waren er maandag op af gekomen. In Sonniuswijk in Son zouden parachutisten vanuit Dakota’s C47 springen, net zoals ze dat 75 jaar geleden deden bij de operatie Market Garden. Maar nadat de paradropping aanvankelijk met zo’n twee uur was uitgesteld, moest vanwege het slechter wordende weer de organisatie van de Round Canopy Parachuting Team de dropping afgelasten.

Onder het talrijke publiek waren ook veel schoolkinderen. Ook Thijs, Fine, Alma, Roos, Lara, Nova en Mira van groep 5 van De Harlekijn. Zij moesten weer terug naar school nadat duidelijk werd dat de dropping was uitgesteld. ,,Ik vind het echt niet leuk, want we vonden het heel spannend wat er ging gebeuren. Dit zou de eerste keer zijn dat ik parachutespringers zou zien”, zegt Alma. En Thijs is met zijn opa vijf jaar geleden ook voor niks geweest: ,,Toen stonden we daar ook een uur te wachten en toen kwam er niks.”

In afwachting van de parachutisten staan ook leden van de Britse Royal Army Service Corps Association te wachten. ,,Wij zijn hier voor onze collega’s die hier in 1944 waren”,  zegt Andrew Holmes.

Zij krijgen dinsdag 17 september een tweede kans om de parachutisten te zien springen, want dan wordt er in Sint-Oedenrode gesprongen vanaf de Koeveringsedijk. Geschatte tijd 13.00 uur.