Volledig scherm
Een schietpartij op straat in Best © Bert Jansen

Politie reconstrueert liquidatiepoging op vrouw uit Best

BEST -  Een 39-jarige vrouw uit Best werd op 7 mei van dit jaar achter haar woning aan de Mr. C. Goselingstraat beschoten. Dat gebeurde toen zij de afvalcontainer buiten wilde zetten. Twee mannen gingen er op een motor of scooter vandoor. Er is nog geen verdachte aangehouden voor deze liquidatiepoging en dus maakt de politie een reconstructie die maandag wordt uitgezonden bij Bureau Brabant.

De vrouw raakte die ochtend lichtgewond aan haar arm. De dader ging er, samen met een andere man, op een scooter of motor vandoor. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

In Bureau Brabant is maandag een reconstructie te zien van wat er die ochtend gebeurde. Ook is er een gesprek te zien met het slachtoffer. De politie hoopt daarmee de daders te achterhalen, bovendien zal de vraag opgeworpen worden of de schietpartij iets te maken kan hebben met andere geweldsdelicten in Eindhoven.

De schietpartij was dit jaar niet de enige in Best. Het dorp werd meerdere malen opgeschrikt door grof geweld. Er waren maar liefst vijf schietpartijen in acht maanden.