Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Politie waarschuwt voor mensen die geld inzamelen voor ‘coronaslachtoffers’ namens Rode Kruis

HELMOND/SON EN BREUGEL/LAARBEEK - Er komen bij de politie meerdere meldingen van mensen die geld ophalen aan de deur, zogenaamd voor coronaslachtoffers. Dat gebeurt onder andere in Helmond, Son en Breugel, Beek en Donk, Someren en Tilburg. De politie waarschuwt hiervoor.

,,Het zijn mensen die zeggen te collecteren namens het Rode Kruis voor coronaslachtoffers. Het Rode Kruis is sinds vorige week woensdag echter niet meer actief aan het werven in Brabant. En deze meldingen komen van de afgelopen dagen", aldus een politiewoordvoerder.

Opletten voor deze figuren

Verschillende gemeenten, zoals ook gemeente Oirschot, waarschuwen nu bij voorbaat bewoners om op te letten als dit soort figuren aanbellen. ‘Ze hebben geen vergunning. We vragen u dan ook om geen geld te geven aan deze nep collecte’, aldus de gemeente op haar Facebookpagina.

Enkele dagen geleden waarschuwde de politie via Twitter al extra goed op te letten voor allerlei babbeltrucs ten tijde van de coronacrisis. Dat gebeurt niet alleen met inzamelingen, maar ook door middel van het aanbieden om boodschappen te doen.