Primeur uit Olland: de gesproken rouwkaart

VIDEOOLLAND - In de in veel opzichten nog traditionele uitvaartbranche is het een vernieuwend product. Het Ollandse bedrijf Spulex Uitvaartmedia lanceert de gesproken rouwkaart, die via Whatsapp, mail, sociale media of elk ander online-kanaal verstuurd kan worden.

Een digitale rouwkaart wordt inmiddels op meerdere plekken aangeboden, de gesproken rouwkaart of dankbetuiging nog niet. Voor zover bekend is het Spulex-product wereldwijd een noviteit. ,,Al moet je ‘wereldwijd’ dan wel met een korreltje zout nemen’’, nuanceert eigenaar Hans Kuyper met een glimlach. ,,Want het versturen van rouwkaarten, zoals wij dat gewend zijn, is zeker niet overal ter wereld gemeengoed.’’

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.