De houten systeembouwwoning Optimus uit de timmerfabriek Frank van Roij in Goirle is zeer duurzaam ontworpen met natuurlijke materialen, optimale isolatie, zonnepanelen. De eerste 16 worden gebouwd in Mierlo door woningbouwcorporatie Compaen. Het ontwerp is van NBArchitecten uit Best.
Volledig scherm
PREMIUM
De houten systeembouwwoning Optimus uit de timmerfabriek Frank van Roij in Goirle is zeer duurzaam ontworpen met natuurlijke materialen, optimale isolatie, zonnepanelen. De eerste 16 worden gebouwd in Mierlo door woningbouwcorporatie Compaen. Het ontwerp is van NBArchitecten uit Best. © Spekkoper Films

Project Eindhoven/Helmond: Superduurzame sociale huurhuizen van hout, Mierlo krijgt ze als eerste

BEST/MIERLO - Boordevol natuurlijke materialen. In de fabriek gebouwd. Supergoed geïsoleerd, met een dak vol zonnepanelen zodat ze energie leveren in plaats van vragen.  Dat is Optimus, latijn voor de allerbeste, een sociaal huurhuis van onder andere NBArchitecten uit Best en de corporaties ‘Thuis uit Eindhoven en Compaen uit Helmond. 

  1. Wie fietste er in 1962 met het bevrijdingsvuur naar Eindhoven?

    Wie fietste er in 1962 met het bevrij­dings­vuur naar Eindhoven?

    EINDHOVEN - Volgende week komt het bevrijdingsvuur weer per fiets uit het Franse Bayeux. Dat was ook al het geval in 1962 wat op deze foto te zien is. Natuurlijk op 18 september als hier de bevrijding van Eindhoven herdacht wordt. Wie fietste er ooit mee vanuit Frankrijk en heeft daar nog bijzondere of grappige herinneringen aan? We komen graag via d.hoekstra@ed.nl met u in contact. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.