Volledig scherm
De Zeeuwse band Racoon komt naar Best. © ANP

Racoon en DI-RECT spelen op tweehonderdste verjaardag Best

BEST - De eerste namen op de festivalposter van Alaparada in Best zijn bekend. Onder meer de bands Racoon en DI-RECT staan midden augustus op het podium. Dat meldt de organisatie op haar website. Op het Alaparada-festival wordt gevierd dat Best tweehonderd jaar bestaat.

,,Wie jarig is trakteert”, aldus de organisatie. ,,Best viert op 16, 17 en 18 augustus haar tweehonderdste verjaardag. Daar hoort uiteraard een mooi feestje bij.” De komende periode worden er nog meer namen van artiesten bekendgemaakt. 

Naast muziek draait het ook om theater. Alaparada vindt plaats in het centrum van Best en in het Wilhelminapark. ,,We willen een programma aanbieden à la De Parade, zoals je in steden als Den Bosch en Utrecht hebt”, zei de organisatie eerder tegen deze krant. 

Bands

Racoon en DI-RECT zijn allebei al jaren actief in de Nederlandse muziekwereld. Eerstgenoemde band scoorde hits met de liedjes Oceaan en No Mercy. DI-RECT is bekend van onder meer This is who we are en Where we belong.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.