Volledig scherm
Cliniclowns-logo © AD

Rechtbank spreekt man uit Best vrij van kussen collectante Cliniclowns

DEN BOSCH - Een 64-jarige man uit Best is door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het aanranden van een collectante.

De vrouw kwam  vragen of de Bestenaar donateur van Cliniclowns wilde worden. Volgens de vrouw kuste hij haar vervolgens op de mond. De man ontkent dat. De rechtbank vond de verklaring van de vrouw en van twee van haar vriendinnen, onvoldoende bewijs.

Details

Officier van justitie Geerte Burgers zei bij de behandeling van de zaak twee weken geleden grote waarde te hechten aan de verklaring van het meisje, met veel details. Bij de politie had de collectante ook 'passende emoties' getoond en haar collega en een vriendin hadden gezien dat ze overstuur was geweest. ,,We hebben het slechts over aanranding, maar de impact op een jong meisje is groot", stelde Burgers. Ze eiste een taakstraf van negentig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Vrijspraak

Advocaat Joris Geuze vroeg zich af of deze hele kwestie wel voor de rechter had moeten komen. Het was immers het ene woord tegen het andere, zonder aanvullend bewijs. Geuze vroeg vrijspraak.