Volledig scherm
PREMIUM
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Reinaert de Vos van Toneelgroep Maan uit Son is vermakelijk vertier voor kinderen én volwassenen

SON EN BREUGEL - Eigenlijk zijn we dol op slimme boeven die de draak steken met hoogwaardigheidsbekleders. Vooral als die heren van stand dan door de mand vallen en hun tekortkomingen pijnlijk duidelijk worden. Reinaert de Vos is zo'n heerlijke schelm, voor wie je als toeschouwer steeds meer sympathie krijgt. 

Dat is in de voorstelling Reinaert de Vos van Toneelgroep Maan uit Son en Breugel niet anders. Het verhaal speelt zich af in het dierenrijk, maar alle beesten hebben verdomd veel menselijke trekjes. In het Vestzaktheater leefden zaterdagmiddag alle kinderen en kind gebleven volwassenen intens mee met de belevenissen van de sluwe slechterik die zich voor zijn vermeende daden moet verantwoorden bij de koning. Als aan het publiek uiteindelijk wordt gevraagd of Reinaert opgesloten of opgehangen moet worden, schreeuwen alle kinderen zonder enig mededogen evenwel 'ophangen'', en de volwassen toeschouwers moeten daar dan weer om lachen. 

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.