Aziatisch restaurant Jasmine Garden. Eigenaresse Xianjing Yang, haar vriend en kok Zhengda Cheng, samen met gastvrouw Jorieke Schouten.
Volledig scherm
Aziatisch restaurant Jasmine Garden. Eigenaresse Xianjing Yang, haar vriend en kok Zhengda Cheng, samen met gastvrouw Jorieke Schouten. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Restaurant Jasmine Garden gooit het roer om

OIRSCHOT - Chinees-Indisch restaurant Jasmine Garden onderging een metamorfose. Zowel de kaart als het interieur is flink aangepakt.

Honderd vierkante meter kwam erbij. Prachtig nieuw meubilair in chique zacht goud, een vleugje rood voor geluk, een enorme wand met sfeervolle foto van háár Chinese dorpje, een nieuwe afhaalbalie én nieuwe menukaart.

Het was tijd voor verandering, vond eigenaresse Xianjing Yang (37). Voor het interieur maar ook voor de kaart. Het restaurant heeft nu honderd zitplaatsen. ,,We zijn nu ook geen typisch Chinees-Indisch restaurant meer, maar een Aziatisch. We hebben gerechten uit de Japanse, Thaise, Koreaanse en Vietnamese keuken. En uiteraard de Chinese en Indische. Jullie vertrouwde Babi Pangang staat gewoon nog op de kaart.”

De gerechten zijn in kleine porties te bestellen. Er is voor ieder wat wils. Yang nam speciaal voor de sushi een nieuwe Chinese kok aan die drie jaar in Japan gestudeerd heeft op het maken van sushi. ,,Ik denk dat we hiermee een perfecte aanvulling zijn voor Oirschot.”

Kooktechnieken

Xianjing Yang, roepnaam Jing, is sinds 2015 eigenaresse van Jasmine Garden. Haar vriend werkt in de keuken, hun drie kinderen gaan in Oirschot naar de basisschool. Op 17-jarige leeftijd kwam ze naar Nederland, waar haar vader toen al tien jaar werkzaam was als chef-kok bij een vorige Chinese eigenaar. Yang: ,,Mijn vader is inmiddels overleden, maar via mijn oom die bij mij in de keuken werkt, luister ik heel graag naar de verhalen over hem.” Over zijn kooktechnieken, altijd op zoek naar nieuwe gerechten. En over hoe haar vader was. Dat maakt deze plek voor haar heel bijzonder, ze voelt zijn aanwezigheid. ,,Ik ben zo trots, blij en gelukkig om dit restaurant te runnen. Het zijn zulke fijne mensen hier in Oirschot. Bij de opening vorige week kon ik wel een winkel beginnen, zoveel bloemen kregen we.”

Klantenkring

Ze houdt van haar werk, haar familie, haar klantenkring uit Oirschot. ,,En van spinning. Alleen daar heb ik te weinig tijd voor momenteel.” In Utrecht bestiert ze ook nog een Chinees restaurant, dat ze overnam van meneer Wong. ,,Hij en zijn vrouw hebben onbezoldigd meegedacht over het interieur hier in Oirschot, daar ben ik hen heel dankbaar voor. Ook mijn moeder ben ik dankbaar voor al haar oppasuren. Ik hoop veel mensen hier aan tafel te zien, wil ze een mooie en gezellige avond bieden. Dan geniet ik het meest. Ik ben van de gezelligheid. Ik werk en ik geniet.”

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.