Serena Wang (r) vertelt verhalen tijdens de eerste van vier voorleesuurtjes voor Chinese kinderen in CultuurSpoor Best
Volledig scherm
Serena Wang (r) vertelt verhalen tijdens de eerste van vier voorleesuurtjes voor Chinese kinderen in CultuurSpoor Best © Kees Martens/DCI Media

Samen springen als een konijn bij Chinees voorleesuurtje in CultuurSpoor

BEST - Een voorleesuurtje in het Chinees? Is daar wel een publiek voor in Best? Serena Wang denkt van wel. Er zijn in de regio een heleboel Chinese expats en immigranten die het leuk vinden als hun kinderen, naast het Engels op de internationale school of het Nederlands op een Nederlandse school, ook eens in hun moedertaal voorgelezen worden.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.