Volledig scherm
V.l.n.r.: Inspecteur Walter van Nistelrooij, bewoonster Sandra Groeneveld, Lauran van Poppen namens bouworganisatie Van der Heijden en bewoonster Renée Beekwilder. © FotoMeulenhof

Sleuteloverdracht nieuwe woningen in Nijnsel

NIJNSEL - Twaalf nieuwe woningbezitters ontvingen donderdag van Woonmeij de sleutel van hun nieuwe huis aan Akkerwinde te Nijnsel.

Rond negen uur donderdagochtend ondertekende Sandra Groeneveld (45) de huurovereenkomst van haar nieuwe huis. Ze staat te trappelen om haar nieuwe onderkomen in te richten, want ze wil er ’s avonds al slapen. Terwijl de woning geïnspecteerd wordt, stopt een vriend met een volle aanhanger spullen. ,,Vanuit Uden zocht ik al twaalf jaar naar een andere woning. Ik ben blij en dankbaar, dit huis komt op het juiste moment.”

Renée Beekwilder (54) zocht vijf jaar in Uden naar een andere plek. ,,Ik had een appartementje zonder balkon. Zittend op de galerij stond je op om anderen te laten passeren.” Glunderend: ,,Ik wilde juist de muren in mijn oude flatje schilderen toen het telefoontje kwam. Nu heb ik een huis met een tuin, een fijne brede trap, grote doucheruimte en een tweede slaapkamer voor mijn atelier. In mijn appartement stond de schildersezel op mijn slaapkamer. Met die ‘witte wieven’ op de velden was het al een feest om te komen aanrijden.”

Doorstromingsbeleid

Lauran van Poppel wijst namens bouwonderneming Van der Heijden op de voordelen. ,,Geen gas, alleen stroom en wateraansluiting. Het all-electric systeem wordt gevoed via zonnepanelen. Alleen de elektrische apparaten gebruiken stroom. Omdat woningbouwverenigingen kiezen voor het doorstromingsbeleid hebben deze woningen twee ruime slaapkamers. Eén kind kan, maar met twee kinderen wordt het al vlug een grotere woning.”

Er is grote vraag naar huurwoningen. Op Akkerwinde reageerden 84 woningzoekenden uit Meierijstad waarvan 36 uit Sint-Oedenrode en 111 buiten Meierijstad. Medewerkster Margje Nunez kan namens Woonmeij niet zeggen hoeveel personen uit Sint-Oedenrode de huizen aan Akkerwinde betrekken. ,,De computer toont automatisch de rangorde van inschrijving. Vanuit de volgorde woningzoekenden uit Meierijstad, Uden, Sint-Michielsgestel en elders, nodigden we mensen uit om een keuze te maken.” Volgende week levert Woonmeij zes woningen op aan De Misse in Olland.