Volledig scherm
Tom van den Nieuwenhuijzen.

Sonse oud-wethouder Van den Nieuwenhuijzen heeft nieuwe baan in Amsterdam

SON EN BREUGEL - Tom van den Nieuwenhuijzen heeft een kleine maand na zijn vertrek uit Son en Breugel een nieuwe baan. Hij gaat de totstandkoming van het gemeentelijk klimaatakkoord in Amsterdam begeleiden.

Van den Nieuwenhuijzen gaat in eerste instantie voor de periode van één jaar fulltime aan de slag. ,,Een plek waar ik écht verwacht bij te kunnen dragen aan een duurzame wereld”, blikt hij vooruit. ,,Amsterdam heeft forse ambities, zoals 55 procent CO2-reductie in 2030.”

De keuze voor deze nieuwe baan betekent ook dat Van den Nieuwenhuijzen geen ambities heeft om na de Statenverkiezingen als provinciebestuurder aan de slag te gaan. ,,Het betekent dat ik níet een traject instap om gedeputeerde te worden.” De deur naar de Tweede Kamer houdt Van den Nieuwenhuijzen wel open. Mochten er de komende jaren GroenLinks-Kamerleden opstappen, dan staat hij nu derde op de lijst met opvolgers.

Van den Nieuwenhuijzen stapte vorige maand op als wethouder namens PvdA/GroenLinks in Son en Breugel. Hij gaf daarbij aan dat zijn functie niet meer bij zijn persoonlijke drijfveren paste.