Volledig scherm
PREMIUM
Eivin met zijn ouders en zusje in Best. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Speciale Namen: Eivin uit Best ‘Op het schoolplein wordt zijn naam makkelijk geroepen’

ZomerserieBEST - Toen Eivin Smits uit Best in 2014 geboren werd, was hij de enige in Nederland met die naam. Toch was dat voor papa en mama Rene en Annemarijn geen doel op zich.

‘Hallo, ik ben Eivin”, stelt de kleuter uit Best zich keurig voor aan de deur. ,,Hoi, ik heet Ylwa”, aapt zijn nieuwsgierige zusje van twee hem na. Eivin en Ylwa (spreek uit: Aivin en Ielwa) bezitten allebei een bijzondere naam. Dat Eivin in 2014 de enige was met die naam, was echter vooral toeval. ,,Dat kwam zo uit. We vonden het leuk en bijzonder maar het was geen missie vooraf”, vertelt vader Rene.

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.