Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Speekseltest wijst drugsgebruik uit van te hard rijdende man in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - De politie zag maandagnacht dat een automobilist op de Ollandseweg in Sint-Oedenrode opmerkelijk rijgedrag vertoonde. Genoeg reden om de bestuurder, die eveneens te hard reed, aan de kant te zetten.

De vermoedens van de politie werden na een speekseltest bevestigd: de 33-jarige bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen. Een bloedonderzoek moet uitwijzen wélke middelen de man precies gebruikte.

Afgelopen zondag hield de politie eveneens een man in Sint-Oedenrode aan. In dit geval ging het om een 28-jarige automoblist die op de Neulstraat betrokken was bij een aanrijding. Na een ademanalyse bleek dat hij te veel alcohol genuttigd had. 

  1. Vriend van in Best verongelukte Yassine (18) krijgt mogelijk straf, verdacht van veroorzaken ongeluk

    Vriend van in Best verongeluk­te Yassine (18) krijgt mogelijk straf, verdacht van veroorza­ken ongeluk

    BEST - De 18-jarige automobilist die begin deze maand betrokken raakte bij een dodelijk verkeersongeluk op de Eindhovenseweg-Zuid in Best, wordt verdacht van ‘het veroorzaken van een verkeersongeluk met de dood tot gevolg’. De politie onderzoekt nog of hij die avond te hard of roekeloos heeft gereden, meldt een woordvoerder aan het ED. Bij het ongeluk kwam de eveneens 18-jarige Yassine Doudou om het leven.