Volledig scherm
PREMIUM
Archiedffoto van een gymles voor kinderen van basisschool De Sonnewijzer in sporthal De Landing. © Rene Manders

Sporthal De Landing in Son blijft dicht: Clubs in de problemen

SON EN BREUGEL - Sporthal De Landing in Son blijft nog zeker enkele weken dicht. Uitwijken naar De Bongerd in Breugel blijkt nagenoeg onmogelijk. Clubs moeten onderdak buiten het dorp zien te vinden.

Vorige week moest De Landing direct dicht omdat plafondplaten loskwamen, wat voor een gevaarlijke situatie kan zorgen. Bij inspectie is gebleken dat zowel de plafond- als de wandplaten 'niet zijn bevestigd zoals het zou moeten en dat reparatie enkele weken in beslag kan nemen', aldus een mededeling van wethouder John Frenken dinsdag in de commissie Burgerzaken. De commissie vroeg of de schade verhaald kan worden op de bouwer. Frenken: ,,Dat zijn we aan het onderzoeken."

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.