Volledig scherm
Sporthal de Landing in Son en Breugel © FotoMeulenhof

Sporthal Son krijgt coating in herfst

SON EN BREUGEL - Sporthal De Landing in Son hoeft eind augustus toch niet een week dicht. Het aanbrengen van een nieuwe toplaag op de vloer is verplaatst naar de herfstvakantie.

Vorige week werd bekend dat sporthal De Landing in Son de laatste week van augustus dicht moet, omdat er een nieuwe coating op de vloer zou worden aangebracht. Dat is nodig omdat die vloer te glad is, en dus niet veilig voor de sporters. De sportverenigingen en scholen waren onaangenaam verrast. Zij baalden ervan dat de sporthal uitgerekend vlak na de start van het nieuwe seizoen weer dicht moest. Kritiek was er ook op het feit dat ze dit veel te laat te horen hadden gekregen.

 De gemeente en sporthalbeheerder Jacqueline Kuipers hadden ervoor gekozen om de vloer alvast aan te pakken en niet te wachten op de grootschalige aanpak van alle knelpunten. Begin juli was duidelijk geworden dat het nog wel even kon duren voordat duidelijk was hoe en wanneer die knelpunten (onder meer de bevestiging van nieuwe plafondplaten en mogelijke aanpassingen aan het dak) konden worden opgelost.

Wethouder Jos de Bruin (Dorpsvisie) heeft zich de kritiek aangetrokken: „We vinden het spijtig dat verenigingen het gevoel hebben gehad dat ze met de problemen van een tijdelijke sluiting worden opgezadeld.” Hij heeft de leverancier gevraagd of het coaten van de vloer verplaatst kan worden naar de herfstvakantie.

De Landing gaat nu dicht van 14 tot en met 20 oktober.