Bij de sportschool Spear in Best kan sinds deze week weer volop gesport worden. In de buitenlucht kunnen leden deelnemen aan groepslessen, fitnessen en bootcampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de sportschool Spear in Best kan sinds deze week weer volop gesport worden. In de buitenlucht kunnen leden deelnemen aan groepslessen, fitnessen en bootcampen. © Kees Martens/DCI Media

Sportscholen worstelen met mogelijkheden: Alles naar buiten of wachten op versoepeling

Omdat sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven, worstelen steeds meer ondernemers met de mogelijkheden. Is het alles of niks, of sleep je al je apparatuur naar buiten? 

Bij de Bestse sportschool Spear kan sinds deze week weer volop gesport worden. In de buitenlucht, dan wel.
Volledig scherm
Bij de Bestse sportschool Spear kan sinds deze week weer volop gesport worden. In de buitenlucht, dan wel. © Kees Martens/DCI Media

‘Als Mark Rutte nu weer aankondigt dat we niet open mogen ga ik écht huilen', dacht Mara den Ekster - Blokland van Sport Center Spear in Best. Maar ook toen Rutte de ‘doemdatum’ van 1 september noemde bleven de tranen uit. ,,Het heeft geen zin om te blijven hangen in het negatieve. Bovendien helpt het enorm om strijdvaardig te blijven.” Maandag was het bij de Bestse sportschool voor het eerst mogelijk om onder professionele begeleiding weer volop in de buitenlucht te bewegen. 

Met groepslessen zoals spinning, maar ook aerobics, fitness en bootcamp.  ,,Als je buiten weer gaat sporten en je denkt in mogelijkheden dan creëer je ook positiviteit en de energie om door te gaan waar het wel kan”, zegt de mede-eigenaresse van Sport Center Spear. ,,We hebben wel het geluk dat we samen met de verhuurder afspraken hebben kunnen maken over het inrichten van dit terrein. In samenspraak zijn vier zones gecreëerd waar naar hartenlust kan worden gesport.”