Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Wollerich met zijn team sterrenkoks bakken pannenkoeken in Suriname voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. © Corrie Bekkers-de Vries

Sterrenkok Wollerich uit Sint-Oedenrode gaat op culinaire benefietreis

SINT-OEDENRODE - Topkok Gerard Wollerich gaat met 5 sterrenkoks naar Suriname om kinderen en ouderen te helpen.

,,Het verrijkt je eigen leven”, zegt Gerard Wollerich. Met een team van vijf sterrenkoks reist hij naar Suriname om culinaire gerechten te bereiden. Zijn doel: geld inzamelen voor verstoten kinderen en arme ouderen. Etenswaren kopen op de lokale markt in Paramaribo en drie dagen in één week culinaire hoogstandjes bereiden voor de gegoede Surinamer. Deze meerbedeelde personen een behoorlijk bedrag laten neertellen voor amuses, zoveel-gangen- en galadiner en het geld besteden aan de ontwikkeling en verzorging van de lokale bevolking.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.