Volledig scherm
Verkeersobstakels in de Boslaan in Son en Breugel. © FotoMeulenhof/ Ton van de Meulenhof

Straatjuwelen in Son en Breugel blijven voorlopig staan

SON EN BREUGEL - Bij gebrek aan een alternatief blijven de straatjuwelen, verkeersremmende paaltjes op Eind, Veerstraat en Boslaan in Son en Breugel staan.

De ergernis van automobilisten over de in 2018 geplaatste straatjuwelen op de doorgaande oost-westverbinding in Son en Breugel staat haaks op de wens van veel omwonenden van Eind, Veerstraat en Boslaan die juist blij zijn dat er minder hard wordt gereden. Al hebben metingen uitgewezen dat de gemiddelde snelheid nauwelijks is afgenomen.

Onveilige situatie

Dit gegeven, en de ontstane onveilige situatie voor fietsers waren onder meer aanleiding voor Dorpsvisie om een motie in te dienen voor het verwijderen van de straatjuwelen. Ook het feit dat er tot nu toe niet gehandhaafd wordt, was voor Remco Heeren (Dorpsvisie) maandag in de commissie Grondgebiedzaken onverteerbaar: ,,Die straatjuwelen zijn geplaatst, omdat hiermee de weg voldoet aan een 30kilometerweg, waarop gehandhaafd zou worden. Dat is niet gebeurd, terwijl er wel snelheidscontroles op de Planetenlaan en Bestseweg zijn. Ik kan dat aan de burgers niet uitleggen.”

Maar hij en de commissieleden vonden dat die paaltjes niet weg kunnen als er geen alternatief is. Wethouder Jan Boersma gaf aan dat herinrichting van de weg te duur is, maar dat hij wel met omwonenden gaat praten over andere oplossingen. Hij zei ook dat de politie had toegezegd dit jaar op deze route wél controles uit te voeren. De motie wordt nu aangepast.