Strijd om 'beste chauffeur van Nederland' beslecht in Sint-Oedenrode

VIDEOSINT-OEDENRODE - Wie is het meest bekwaam in achteruit inparkeren? Wie kan het best, het snelst en het veiligst zijn of haar oplegger koppelen aan de truck? Wie werkt het best de veiligheidsroutine voor een rit af? Wie rijdt er het zuinigst? Op dat soort vragen werd een antwoord gezocht tijdens de eerste finale van de DAF Driver Challenge, zaterdagmiddag in Sint-Oedenrode.

Chauffeurs zijn van nature niet competitief ingesteld. Ze hebben zich aangeleerd om zo veilig en rustig mogelijk duizenden kilometers af te leggen om goederen van A naar B te krijgen, en dat is geen spelletje of een wedstrijd. In Nederland worden dan ook nog niet zo lang competities gehouden. Toch zijn er vanuit het hele land zeventien deelnemers afgereisd naar het testterrein van DAF, verscholen in het buitengebied tussen Sint-Oedenrode en Nijnsel om hun krachten te meten.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.