Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van Helicon in Boxtel bezochten dinsdagmiddag buffelboerderij de Stoerderij in Breugel. © FotoMeulenhof

Studenten veehouderij naar Son en Breugel: Een buffel in de nichemarkt of een gangbare koe?

SON EN BREUGEL - Wie anno 2019 veehouder wil worden in Brabant, heeft de maatschappelijke wind niet mee. Een succesvolle nichemarkt kan dan ook een weg naar succes zijn, zo liet buffelboer Arjan Swinkels uit Breugel dinsdag zien aan een groep studenten veehouderij van Helicon uit Boxtel.

Swinkels begon in 2010 met een waterbuffelboerderij in het oude melkveebedrijf van zijn ouders, dat toen al jaren leegstond. Daaraan ging een persoonlijke zoektocht vooraf, zo spiegelde hij de leerlingen voor. Swinkels werkte op kantoor, maar het boerderijleven begon hem steeds meer te trekken. ,,Ik ben met onbetaald verlof gegaan om bij grote en kleine boeren in het buitenland te werken. In Bretagne kwam ik terecht bij een boer die tien koeien en veertig geiten had. Hoe je daarvan kunt leven? Door zelf kaas te maken en te verkopen voor een opbrengst van 4 euro per liter. En niet voor 70 cent per liter te leveren aan de fabriek.”

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.