Volledig scherm
PREMIUM
Sportverenigingen, zoals de handballers van Apollo, krijgen voortaan een bedrag per lid in plaats van een bedrag per jeugdlid. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Subsidies Son en Breugel op de schop, maar meeste clubs gaan erop vooruit

SON EN BREUGEL - Het subsidiebeleid in Son en Breugel gaat flink op de schop. Maar dat is nadrukkelijk geen bezuinigingsmaatregel. De meeste verenigingen in de gemeente gaan er juist een klein beetje op vooruit.

Vaak herzien gemeenten hun subsidiestelsel als de kas leeg raakt en de nood aan de man is. De Son en Breugelse gemeenteraad verandert de regels nu juist in financieel rustige tijden. Er hoeft niet bezuinigd te worden: het totaalbedrag dat de gemeente uittrekt om verenigingen te ondersteunen, stijgt zelfs met een dikke 20.000 euro per jaar. Waarom het beleid dan toch ingrijpend wordt aangepast. ,,De vorige verordening dateert uit 2005", schetst commissielid Maarten van Beek (Dorpsbelang), een van de geestelijk vaders van het nieuwe beleid. ,,Dat was nog voor de economische crisis en een groot deel van de digitalisering. We zien dat het stelsel verouderd is. Het kan eenvoudiger en transparanter.”