Teun Toebes (20) uit Best heeft een Young Impact Award gewonnen
Volledig scherm
Teun Toebes (20) uit Best heeft een Young Impact Award gewonnen © FotoMeulenhof

Teun Toebes (20) uit Best wint Young Impact Award voor YouTubevideo’s over dementerende ouderen

BEST - Verpleegkundestudent Teun Toebes (20) uit Best heeft woensdag de Young Impact Award gewonnen in de categorie Health. De awards worden in vijf categorieën uitgereikt aan jongeren die de wereld positief veranderen. 

Toebes wil geluksmomentjes creëren voor dementerende ouderen. Daarvoor richtte hij Stichting sTeun en Toeverlaat op; een platform met video‘s over ouderen en de zorg.

Met ruim vijfentwintig procent van de stemmen behaalde hij een ruime overwinning. Op 12 juni mag hij in Rotterdam Ahoy, ten overstaan van 10.000 jongeren, nog eens zijn verhaal doen. ,,Mijn boodschap is dat ik mensen met dementie én de zorg positief onder de aandacht wil brengen”, aldus Teun.

Sprakeloos

De twintigjarige student hbo-v is onder de indruk van de prijs. ,,Het is fantastisch dat ik met zoveel mensen mijn passie mag delen. Voor het eerst was ik echt sprakeloos. Zonder de hulp van iedereen die op mij heeft gestemd, was me dit nooit gelukt.” 

Quote

Wat ik doe, is eigenlijk heel basaal: ik laat zien hoe je contact kunt maken.

Teun Toebes

Menselijk contact

Teun Toebes werd vrijdag op zijn werk verrast met een grote taart door een delegatie van NU’91, de vakbond voor verplegend personeel.
Volledig scherm
Teun Toebes werd vrijdag op zijn werk verrast met een grote taart door een delegatie van NU’91, de vakbond voor verplegend personeel. © Michel van Erp

Met het winnen van de Young Impact Award wil hij zijn boodschap nog verder naar buiten brengen. ,,Ieder mens heeft behoefte aan contact. Wat ik doe, is eigenlijk heel basaal: ik laat zien hoe je contact kunt maken. Menswaardigheid moet altijd boven beleid gaan, maar ik zie dat dit in de zorg niet altijd gebeurt. Daar wil ik me graag voor inzetten, want met betrokkenheid creëer je al snel een geluksmomentje voor een ander. En dat is nog gratis ook.” 

,,Teun is een voorbeeld om aan jongeren te laten dat de zorg geweldige uitdagingen in zich heeft”, aldus Michel van Erp van NU’91, DE BOND voor de mensen in de zorg. 

Naast dit alles maakt Teun zich samen met NU’91 sterk voor studenten.

George Maduro Prijs

Op 12 juni maakt Teun ook nog eens kans op het winnen van de George Maduro Prijs. Dat is dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos inzet voor de maatschappij. Het publiek stemt hier live voor tijdens de feestelijke middag.