BEST - Repetitie theatervoorstelling over een van de burgemeesters van Best in trant van het 200-jarig bestaan van het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
BEST - Repetitie theatervoorstelling over een van de burgemeesters van Best in trant van het 200-jarig bestaan van het dorp. © foto Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Toneelstichting Ons Eygen Landt zet oude Bestse kwestie in de spotlights

BEST - Toneelstichting Ons Eygen Landt staat van 1 november tot 9 november op de planken met een grote theatershow ‘Grof schandaal’. Aanleiding is - bijna vanzelfsprekend - het 200-jarig bestaan van Best.

De toneelstichting heeft vanwege het jubileum een script laten schrijven dat zij met meer dan zestig acteurs en met hulp van Harmonie St. Caecilia en Music Studio Batico zal gaan uitvoeren in de Lidwinakerk in Best.Voorzitter Wil van der Wiel: ,,We kregen de vraag om vanwege de viering een theatershow te maken met het thema 200 jaar Best, maar we konden niet de gehele periode bevatten. Daarom hebben we een script laten schrijven over het verhaal van een van de Bestse oud-burgemeesters. Daar hebben we een moderne draai aan gegeven.”