Volledig scherm
Michel Naaijkens en Gelske Deelstra zijn trots op de behaalde Party Awards. © FotoMeulenhof

Uitbaters ’t Straotje trots op Party Awards

SINT-OEDENRODE - De Party Awards ging naar 't Straotje 2.0 in Sint-Oedenrode. Want 't Straotje in de Kerkstraat is de populairste kleine horecazaak in Zuid-Nederland en het één na populairste feestcafé van Nederland.

Uitbaters Michael Naaijkens (31) en Gelske Deelstra (28) runnen bijna twee jaar café ’t Straotje 2.0 en hun klanten prezen massaal het uitgaanscafé aan bij de jury. Dat maakte ’t Straotje tot populairste café in Zuid-Nederland en nummer twee op de landelijke lijst. DJ Tony van Sambeek meldde de uitbaters aan. De reden? ,,Ze werken allebei zó hard. Staan achter de bar, organiseren themafeesten, laten artiesten komen en staan altijd klaar voor hun klanten.” 

Die klantgerichtheid gaat zo ver dat de trouwdag van Gelske en Michael volgend jaar, op een woensdag gepland is. Gelske: ,,Trouwen in het weekend? Dat gaat niet. We zijn vrijdag, zaterdag en zondag open.” 

Dorpse gezelligheid creëren

‘t Straotje 2.0 is een feestcafé voor mensen tussen 18 en 30 jaar. Naast Rooienaren komen uitgaanders uit de verre omtrek. DJ Tony draait een variatie aan Hollandse nummers, dancemuziek en house. ,,Dit is zeker geen discotheek, ik draai allround en dan creëer je dorpse gezelligheid.” Dat die dorpse gezelligheid soms tot overlast leidt bevestigen Gelske en Michael. ,,Na klachten gingen we vorig jaar met de gemeente en bewoners een mediatortraject in. Er wonen zo’n driehonderd mensen in dit centrum waarvan enkele overlast ondervonden. Die overlast komt door rondzwervende jeugd. Daar kunnen wij niets aan veranderen, de politie moet meer handhaven. We plaatsten al meer geluiddempende materialen in het café en stelden een strengere portier aan. Die laat mensen binnen vanaf 18 jaar tot een aantal van honderdtien. Er moet plek blijven om te dansen. Tja, en mensen roken buiten. Dat brengt ook herrie mee.”

Michael en Gelske wonen in Tilburg en werden verrast door de dorpse saamhorigheid. ,,Hier zijn geen vechtpartijen. Hier ontmoeten ook voetbalclubs elkaar in harmonie. Gewoon verbluffend. Onze buurman van negentig accepteert zelfs het kermislawaai. Ja, ons café staat nu eenmaal ín het centrum. Wij willen een goedlopende zaak, omwonenden willen rust. Samen zoeken we naar een middenweg.”