Volledig scherm
De bewuste druppel voor de milieustraat in Meierijstad, die in de prullenbak belandt. © BD

Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan.  Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.

Wethouder Van Rooijen in een persbericht van de gemeente: “Met de introductie van de ‘druppel’ in januari dit jaar hebben we helaas een valse start gemaakt. Al die tijd hebben we er wél voor gezorgd dat onze inwoners hun materialen gewoon konden aanbieden op de milieustraat; in die zin was het ongemak zeer beperkt. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om te zorgen dat elk huishouden nu over een druppel beschikt en de registratie vlekkeloos zou werken. Maar we willen voor onze inwoners alleen een systeem invoeren dat honderd procent betrouwbaar is. Ondanks álle inspanningen, van zowel onze mensen als van de leverancier, is het niet gelukt het systeem op het door ons gewenste niveau te brengen. Al die tijd hebben we in de kracht van dit systeem geloofd. Maar het college is nu op het punt dat ze er geen vertrouwen meer in heeft.”

Het gemeentebestuur wilde het besluit verder niet toelichten aan het Brabants Dagblad. Ook de vraag of de schade wordt verhaald op de leverancier, wordt dus niet beantwoord.

  1. Eindhovenaar (41) die Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Eindho­venaar (41) die Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.