Volledig scherm
Het voormalig klooster in Sint-Oedenrode © Ton van de Meulenhof

Vastgoedbelegger SorgHuys koopt Damianenklooster in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - SorgHuys Investment is de nieuwe eigenaar van het voormalig Damianenklooster in Sint-Oedenrode. Het bedrijf wil het rijksmonument geschikt maken voor de huisvesting van dementerenden en mogelijk ook verhuren als zorghotel. 

SorgHuys krijgt het voormalige klooster uiterlijk in juli 2020 in bezit, laat verkoper Novadic-Kentron donderdag weten. 

Sinds 1971 is het klooster in gebruik als instelling voor verslavingszorg. Philips had er destijds een kliniek voor personeel met stressklachten of een verslaving. In 1993 vestigde Novadic-Kentron het hoofdkantoor in het gebouw. De afgelopen jaren was het een kliniek voor verslaafde jongeren. 

De jeugdkliniek verhuist door de verkoop naar Vught. 

SorgHuys is naar eigen zeggen met diverse partijen in gesprek over de huur. Directeur Cor van Eggelen zegt dat de herontwikkeling is gericht op een economisch stabiel zorgconcept waardoor het monument nog generaties lang kan schitteren. 

Over de verkoopprijs van het statige complex en het grote terrein in het buitengebied tussen Sint-Oedenrode en Schijndel is niks bekendgemaakt. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.