Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de raad van Son in december over de bezuinigingen op het beschermd wonen zat de publieke tribune vol met onder meer bewoners en ouders.

Verhoudingen nog op scherp in Son

SON EN BREUGEL - Na het debacle van de laatste raadsvergadering, waarbij de voltallige oppositie opstapte, buigt de Sonse politiek zich donderdagavond opnieuw over het beschermd wonen aan de Molenstraat. De raad wil dan alsnog met een krachtig, unaniem signaal tegen de bezuinigingen van Eindhoven komen. De politieke binnenbrand lijkt intussen nog maar amper geblust.

Het woonproject voor autistische jongeren houdt de gemoederen in Son en Breugel al maanden bezig. De bezuinigingen van de gemeente Eindhoven op het beschermd wonen raken het Sonse initiatief veel te hard, daarover zijn alle partijen het roerend eens. Toch ontspoorde de raadsvergadering van 20 december volledig. De oppositie was zeer kritisch over de rol van wethouder John Frenken (Dorpsvisie), die wat hen betreft niet hard genoeg loopt om Eindhoven tot een sluitende oplossing te bewegen. VVD, Dorpsbelang en D66 kwamen daarom zelf met een motie, waarmee ze Frenken op pad wilden sturen om alsnog fors in het geweer te komen tegen de Eindhovense bezuinigingen.