Volledig scherm
© Shutterstock

Verkrachtingspoging Breugel moet jaar cel kosten

DEN BOSCH - Voor een veroordeling moet er altijd meer bewijs zijn dan het woord van de een tegen dat van de ander. Daarom alleen al verdient een inwoner van Breugel (20) vrijspraak voor een poging tot verkrachting van zijn 13-jarige ex, in plaats van de geëiste twaalf maanden cel.  Dat zei advocaat Bob de Jong vrijdagmiddag in de Bossche rechtbank. 

De verhalen van de verdachte en het slachtoffer kunnen nauwelijks verder uit elkaar liggen. De twee hadden een relatie maar het raakte uit. Na een paar maanden spraken ze juli vorig jaar opnieuw af. Volgens haar gingen ze naar het huis van zijn oom. Daar wilde hij seks. Ze moest naar de slaapkamer, hij drong zich aan haar op en pas toen hij maandverband zag, hield hij op. Hij kon zijn oren niet geloven toen de politie hem dat verhaal  vertelde. Ze waren in een parkje geweest, nooit in dat huis en er was niks gebeurd.

Officier van justitie Ester Lodder geloofde het meisje. Als extra bewijs zag ze dat deze drie keer haar verhaal deed, de slaapkamer goed beschreef en duidelijk een traumatische ervaring achter de rug had. Advocaat Bob de Jong kwam echter met een dik pak papier waarin hij tegenstrijdigheden in de drie verhalen opsomde. Niet van details, maar van hoofdvragen als: kleedde hij zich uit en hoe kwam ze weg. Volgens de oom kon de jongen zijn huis niet in. En het meisje had op verschillende momenten kunnen weglopen.

Lodder was geraakt. ‘Dus het is haar schuld”, constateerde ze bits. Verschillen in verhalen deden haar niet veel: “Ik ben juist achterdochtig als het driemaal precies hetzelfde is.” Maar als een verdachte zich tegenspreekt, krijgt hij meteen een veroordeling aan zijn broek, riposteerde De Jong.

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.