Volledig scherm
De Petrus Bandenkerk in Son © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Vijf ontwerpen voor dorpshuis in Son

SON EN BREUGEL - De komende maanden gaan vijf architecten een ontwerp maken voor een dorpshuis in Son in de voormalige Petrus Bandenkerk. In de eerste week van oktober worden die aan de inwoners getoond.

Inkoopbureau Bizob beoordeelt de ontwerpen en neemt daarin de inbreng van experts, raadsleden, toekomstige gebruikers en inwoners mee. ,,Uiteindelijk gaan de raadsleden elk ontwerp een score geven”, aldus CDA-wethouder Jan Boersma. Het dorpshuis moet in de omgeving passen, duurzaam zijn en monumentale elementen zoals de voorgevel van het kerkgebouw en de dakconstructie moeten gerespecteerd worden. Wat het dorpshuis mag kosten, wil Boersma in dit stadium nog niet zeggen: ,,In de beoordeling weegt de prijs twintig procent en de kwaliteit tachtig procent mee.” Voor de hoofdgebruikers (Vestzak, harmonie en bibliotheek) is zeker plaats. ,,Als we ruimte tekort komen, vallen gemeentelijke organisaties als eerste af”, aldus Boersma.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.