Volledig scherm
PREMIUM
Teun Toebes op het podium in Ahoy, waar hij woensdag de George Maduro Prijs won. © Jan de Groen

Vol Ahoy kiest voor Teun Toebes uit Best

ROTTERDAM/BEST - Teun Toebes uit Best won woensdag in Ahoy Rotterdam een prijs voor jongeren die de wereld positief veranderen, voor zijn project waarin hij ouderen met dementie geluksmomentjes bezorgt. 

En de winnaar is.... Teun! Vol ongeloof steekt de 20-jarige Bestenaar zijn handen in de lucht en neemt de award in ontvangst voor een joelende meute van tienduizend scholieren – vandaag ook de jury die de winnaar van de George Maduro Prijs kiest. ,,Ik ben verbaasd dat de zaal mij als winnaar heeft gekozen. Zeker omdat dementie voor veel kinderen hier net zo’n onbekende wereld is als het voor mij was voor mijn eerste stage.”

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.