Volledig scherm
PREMIUM
Omdat de emoties hoog opliepen moesten in Best boa's enige tijd de vuilnismannen begeleiden. © ED

Volksraadpleging in Best over ophalen afval

BEST- Alle inwoners van Best mogen zich gaan uitspreken over een nieuwe opzet van het ophalen van afval. Zij kunnen via genummerde formulieren of internet hun mening geven over voorstellen die zijn opgesteld door een panel van gemeenteraadsleden en een panel van bewoners. 

Dat het huidige systeem op de schop gaat is wel helder. Er is veel onvrede onder de burgers over de manier waarop ze hun afval moeten scheiden. Vooral de kleine emmer van 45 liter voor restafval is velen een doorn in het oog. Bij de introductie van de vergaande afvalscheiding werden vuilnismannen uitgescholden en bedreigd. Zij moesten tijdens hun rondes zelfs worden beveiligd door bewapende boa's op de fiets. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.