Voorzitter ouderenbond: 'Ingreep bij CBR? Eerst zien, dan geloven’

VideoLeo Bisschops is voorzitter van ouderenbond KBO Brabant en één van de gedupeerde automobilisten door de chaos bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Ook hij wacht nog steeds op een verlenging van zijn rijbewijs, en rijdt noodgedwongen onverzekerd rond. Nu de minister ingrijpt, gloort er hoop: ,,Maar eerst zien, dan geloven.”

Volledig scherm
Leo Bisschops van KBO Brabant Best © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

,,Even opletten hoor.” Een rondje rijden in de oude Volvo van Leo Bisschops uit Best, is anders dan voorheen. ,,Je rijdt toch een stuk angstiger als je weet dat je illegaal rijdt.” Dat rijden mag hij sinds vorige week eigenlijk niet meer. Dat heeft niks met zijn gezondheid of beperkingen te maken, maar alles met de chaos bij het CBR. Het duurt te lang voordat de verlengingen en herkeuringen worden beoordeeld door het CBR. Veel bestuurders, vaak ouderen en kwetsbare mensen, zijn hiervan de dupe. Zo ook de voorzitter van KBO Brabant die al sinds mei wacht op een verlenging. Zijn rijbewijs was geldig tot september.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) grijpt in door de top van de organisatie flink op te schonen. Door het toevoegen van ‘professionele deskundigheid’ hoopt ze uiteindelijk de doorlooptijden te verbeteren. Maar Bisschops heeft een dubbel gevoel bij dat nieuws: ,,Dat ingrijpen had de minister al lang geleden moeten doen. En je kunt je afvragen of de maatregelen die ze neemt het gewenste effect hebben. Er is een groot tekort aan keuringsartsen. Dat probleem los je niet op met wat wisselingen in de top van de organisatie.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.